ТИЖДЕНЬ БЕЗПЕКИ ДОРОЖНЬОГО РУХУ

З 17 до 23 травня 2021 року за ініціативою ООН по всьому світу відбувся шостий Глобальний тиждень безпеки дорожнього руху. Цього року його присвячено темі перевищення швидкості (Managing Speeding) – одній із провідних причин дорожньо-транспортного травматизму.
Основна мета тижня –запровадження обмеження швидкості до
30 км/год, щоб це було нормою для міст, селищ та сіл у всьому світі. Безпека міських вулиць – це і про безпечну швидкість, і про безпечну інфраструктуру, і про альтернативні види транспорту, і про безпечну поведінку учасників дорожнього руху тощо.
Наш ліцей не став винятком і також приєднався до Глобального тижня безпеки дрожнього руху.
З метою поліпшення запобігання дитячому дорожньо-транспортному травматизму, формуванню навичок безпечної поведінки на вулицях і дорогах, удосконалення і узагальнення знань з безпеки дорожнього руху, правил пішоходів, безпечного поводження під час руху до школи і додому класними керівниками було проведено:
• бесіди, години класного керівника, виховні години, лекції, цільові дитячі профілактичні заходи «Дитина – пасажир», «Живи цікаво та безпечно», « Знай і виконуй правила дорожнього руху», « Безпека руху велосипедиста», « Світлофор Моргайко завітав до нас».
• індивідуальні та групові профілактичні бесіди з питань безпеки дорожнього руху;
• організована зустріч з працівниками Національної поліції України на тему: «Безпека дорожнього руху»;
• поновлено куточки з правил дорожнього руху, безпеки життєдіяльності.

У рамках тижню було проведено єдиний національний урок з безпеки дорожнього руху в рамках національного проєкту «Безпечна країна».
21.05.2021,
Оnline
YouTube-канал «Безпечна країна»
На групі продовженого дня було організовано перегляд тематичних мультфільмів та організовано конкурс малюнків.
У 5-10 класах вчителем основ здоров’я Шпонтак Іриною Йосипівною було проведено уроки на тему « Безпека на дорозі», на яких учні обговорили та засвоїли основні правила безпечної поведінки на дорозі.